İnternette Para Kazanma Yolları Neler? Ek Gelir Elde Etmek! - SosyoFun Blog

İNTERNETTE PARA KAZANMA YOLLARI NELERDİR?

Artık internet hayatımıza o kadar dahil olmaya başladı ki... Yemeğimizi internetten sipariş edebiliyor, market alışverişlerimizi tek bir tıkla kapımıza kadar getirtebiliyoruz, bir şirketimiz varsa internet nimetini kullanarak milyonlarca müşteriye ulaşabiliyoruz. 

Bunun örnekleri saymakla bitmeyecektir. İnternet bu kadar gelişmiş bir seviyeye ulaşmışken ve her geçen gün sürekli kendini büyütmeye, yeni kullanıcıları kendine çekmeye devam ederken doğal olarak internet kullanıcıları da internette para kazanmanın yollarını arıyor, ek gelir oluşturabilmek için araştırmalar yapıyorlar. Eğer telefonunuzu veya bilgisayarınızı açıp en azından Google'da sıkıntı yaşamadan araştırma yapabilecek biriyseniz, internette para kazanmak için uygunsunuz demektir. Peki, nasıl internette bir para kazanma yolu bulup ek gelir oluşturulabilir?

EK GELİR ELDE ETMEK MÜMKÜN MÜ?

Ek gelir elde etmek, bulunduğumuz çağda gerçekten oldukça önemli bir ihtiyaçtır ve bulunduğumuz şartlarda farklı farklı yöntemleri olmakla beraber, elbette mümkündür. Çalıştığımız maaşlı işimizden kazandığımız para bizlerin giderlerini karşılamıyor olabilir, bazı sebepler yüzünden daha fazla gelir elde etmemiz gerekiyor olabilir, hatta belki de sırf daha güzel bir hayat yaşayabilmek için internette para kazanma ve ek gelir elde etme yöntemlerini araştırıyor olabiliriz. 

Eğer ek gelir kaynağı oluşturmaya ihtiyacımız varsa, milyonlarca sermayemizin olmasına ve günde 15 saat gibi absürd saatler ayırmamıza gerek yoktur. Elbette iyi ve sıkı bir çalışmanın daha iyi sonuçlar getireceği kesin olan bir kanıdır fakat bulunduğumuz dönemde herkesin gün içinde uğraşması gereken başka bir şeyler mutlaka olabilmektedir. 

En Çok Kullanılan İnternette Ek Gelir Yapma Yöntemleri

İnternette ek gelir oluşturmakta kararlıysanız, sizler için en popüler ve en çok kullanılan ek gelir yöntemlerini listeleyelim:

E-Ticaret yaparak para kazanmak,

İnstagramda para kazanmak,

Tiktokta para kazanmak,

Blog Yazarak kazanmak,

Youtube ile Para Kazanmak,

Udemy Üzerinden Eğitim Vermek,

Google Adsense reklamlarıyla kazanmak,

Çeviri Yaparak para kazanmak,

Makale Yazarak para kazanmak.

Türkiye'de en çok kullanılan para kazanma yöntemleri bunlardır. Elbette, bunlara alternatif farklı çok yöntem vardır ancak bugün genel olarak bakıldığında internetteki kullanıcıların sık yaptığı çalışmalar bu şekilde karşımıza çıkmaktadır. Şimdi, kısaca bu yöntemlerden bahsedelim.

1. E-Ticaret Yaparak, Para Kazanmak!

E-Ticaret, ortaya çıktığı günden bu günlere o kadar hızlı gelmiştir ki bugün sadece evde oturarak ip dikiş yapan teyzelerimizin bile internette el emeği ürünlerini satarak para kazandığına şahit olabiliriz. E-Ticaret yapmak, aslında oldukça kolay bir girişimdir fakat her işte olduğu gibi bu konuda da bilgilerimizi sürekli tazelemeli, hakkında bol bol araştırma yapmalı, satacağımız ürünlere dair pazar araştırmaları gerçekleştirmeli, kar/masraf/gider hesaplarımızı önceden tahmin etmek mümkün olmasa bile en yakın olacak şekilde bir tabloya çıkararak sonuçlarımız doğrultusunda hareket etmeliyiz.

 Eğer ikinci el, evde yapılan el işi gibi ürünler satmayı planlıyorsanız bu tür ürünler için şirket kurup vergi mükellefi olmanıza gerek yoktur diye düşünüyoruz, fakat yine de bilgili bir mali müşavir ile görüşmeli ve vergi konusunda kendinizi öncelikle güvenceye almalısınız. Zira aylar boyu güzel ilerleyen satışlar gerçekleştirdikten sonra, bir anda maliye kapınızı çalabilir ve "Verginizi ödememişsiniz, bu sizin vergi borcunuz." diyerek elinize kağıdı tutuşturabilir. Birkaç yüz, belki birkaç bin lira para kazanmak uğruna hiç birimiz binlerce liralık ceza yemeyi istemeyiz elbette...

İnternette ne tür ürün satacağınız, tamamen sizlere kalmış bir seçimdir. Örneğin yakınlarınızın giyim mağazaları olabilir, kendinize ait bir mobilya şirketiniz olabilir, kendi ürettiğiniz ürünleriniz olabilir, sizlere ürün tedarik edecek dropshipping firmalar bulabilir ve internette dropshipping yapmak gibi araştırmalar yaparak stoksuz, sermayesiz ürün satışlarını araştırabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken ilk şey ürün, pazar ve iş araştırması yapmak olacaktır. Bunu ise yasal konular, kar zarar oranı, örneğin Trendyol'da satış yapacaksanız Trendyol'a ödeyeceğiniz kargo ücretleri ve komisyonlar gibi konuları araştırmak takip edecektir. 

Sonuç olarak bakıldığında, E-Ticaret yapmak 2021 yılı itibariyle düzgün yapıldığında gerçekten kazançlı bir iştir ve belki de bundan bir yıl sonra herhangi bir fiziki işte çalışmaya ihtiyacınız kalmayabilir, aylık on binlerce lira kazanmaya başlayabilirsiniz. 

2. İnstagram'da Para Kazanmak!

İnstagram'da hiç gönderilerinde bir internet sitesini, başka bir instagram sayfasını, bir ürünü paylaşıp reklamını yapan profillere denk geldiniz mi? İşte bu tür profiller, instagram'dan ciddi paralar kazanıyorlar! Üstelik, bunu yaparken hiçbir çaba sarfetmiyorlar çünkü profillerinde en az 10.000 Takipçileri ve organik etkileşimleri var. Biyografi kısmına "Reklam & İletişim için DM" yazıyorlar, profili gören ve reklam vermek isteyen kullanıcılar da DM aracılığı ile bu profil sahibine ulaşıp ücret ödemesi yaptıktan sonra reklam verdirtiyor. Ne kadar güzel bir iş, değil mi? 

Çağrı Taner'in instagram hesabına göz atacak olursanız, milyonlarca takipçisi ve bir gönderisinde belki milyonlarca beğeni, erişim, etkileşim görebilirsiniz. Çağrı Taner sayfasında reklam vermenin maliyetinin "100.000 TL" gibi ütopik rakamlara bile ulaşabildiğini biliyor musunuz? 

İnstagram'dan para kazanmak için öncelikle herkese açık bir içerik üretici, kişisel blog veya kişisel instagram hesabınız olmalıdır. Bu hesaba güzel gönderiler ve Reels, İGTV videoları ekleyerek takipçi sayınızı artırmalı, gönderilerinizin keşfet'e düşmesini sağlayarak zaman içinde profilinizi fenomen bir profil haline getirmelisiniz. Örneğin SosyoFun'da, sadece birkaç liradan başlayan en ucuz fiyatlarla %100 Organik Türk veya Global Düşmeyen 100.000 takipçi satın aldıktan sonra gönderileriniz, videolarınız için keşfet, erişim, etkileşim servisleri de satın alabilir ve instagram'da popüler imaja sahip bir hesap oluşturabilirsiniz. Böylelikle, zaman içinde insanların sizlere reklam verme taleplerinin arttığını göreceksiniz.

Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve İnstagram Takipçi Satın Al!
Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve İnstagram İzlenme Satın Al!
Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve İnstagram Beğeni Satın Al!
Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve İnstagram Keşfet'e Düşürme Satın Al!

3. Tik Tok'ta Para Kazanmak!

Dünyanın her yerinden insanların tiktok'ta eğlendiğini, videolar paylaştığını ve her geçen gün fenomen olmaya başladığını hepimiz biliyoruz. Siz de tiktok kullanıyor musunuz? O halde, mutlaka bir kez bile olsa "TikTok'ta para kazanmak nedir? TikTok'ta nasıl para kazanılır?" gibi düşüncelerle, internet aramalarıyla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. TikTok'ta para kazanmak, son derece kolay bir işlemdir. Başlangıçta zaten Tiktok'un kendisinden para kazanma avantajı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Tiktok'ta bunun yanısıra internet sitelerinin, talep edilen ürünlerin, reklam isteyen işletmelerin de etkileyici videolar aracılığıyla reklamları yapılır ve hesap sahipleri gerçekten güzel kazançlar elde ederler. 

Tiktok'ta yüksek takipçi sayısına, yüz binlerce izlenme ve tiktok beğeni sayısına ulaşmak, aslında çok kolay! Önce ilk yapmanız gereken ilgi çekici videolar paylaşmak olacaktır. Sonrasında ise sadece 0,0001 TL'den başlayan SosyoFun TikTok takipçi satın alma, SosyoFun TikTok İzlenme satın alma, SosyoFun TikTok beğeni satın alma gibi servisleri anında, 7/24 kullanabilir ve tiktok hesaplarınızı zirveye taşıyabilirsiniz.

Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve TikTok Takipçi Satın Al!
Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve TikTok İzlenme Satın Al!
Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve TikTok Beğeni Satın Al!

4. Blog Yazarak Para Kazanmak!

Blog yazmak, günümüzde pek kazançlı bir iş olmasa bile aylık en azından birkaç yüz lira kazanacak seviyeye gelebilir, böylelikle ekonomik anlamda cebinize fayda sağlayabilirsiniz. Blog yazmanızın amacı birden fazla olabilir. Örneğin blogunuzun çeşitli yerlerine reklamlar koyarak internette en çok aratılan konular hakkında blogunuza makaleler ekleyebilirsiniz. Veya site sahipleri, reklam sahipleri ile anlaşıp onların siteleri, içerikleri, ürünleri hakkında birden fazla makale yazabilir, onların reklamlarını yaparak bir ödeme yapmalarını talep edebilirsiniz.

5. YouTube İle Para Kazanmak!

YouTube'da para kazanmak, diğer yöntemlere göre biraz daha sabır isteyen bir iştir. Zira youtube'da para kazanmak istiyorsanız kanal açtıktan sonra etkileyici videolar yüklemeli, zamanla videolarınızın erişim & etkileşim elde etmesi için çabalamalısınız. 

Bunun haricinde, YouTube sizlerden para kazanma özelliğini aktif edebilmek adına YouTube 1000 abone ve 4000 saat şartını tamamlamanızı istemektedir. Kullanıcıların YouTube'da para kazanabilmek için en çok ter döktükleri kısım da bu kısımdır, 1000 abone ve 4000 saat izlenme süresi bulabilmek yeni kanal sahipleri için pek de kolay olmamaktadır. Eğer bir YouTube kanalınız varsa ve 1000 abone 4000 saat şartını tamamlamak zor geliyorsa, bu sorunu SosyoFun ile sadece 5,00 TL'den başlayan fiyatlarla anında, 7/24 çözebilirsiniz.

Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve YouTube 1000 Abone Satın Al!
Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve YouTube 4000 Saat İzlenme Satın Al!
Tıkla, SosyoFun'a Kayıt Ol ve YouTube Video İzlenme Satın Al!

6. Udemy Üzerinden Eğitim Vererek Para Kazanmak!

Udemy, son zamanlarda oldukça popüler bir online eğitim platformu haline geldi ve gerçekten muazzam bir başarıya imza atan girişimlerden biri olmayı başardı. Udemy'da birbirinden farklı konularda ücretli, ücretsiz eğitimler bulabiliyorsunuz. Tabii bu durum, yine insanları kazanç kapısı olarak Udemy'in kapısını çalmaya teşvik etti. Öğretmenler, bir konuda bilgi sahibi olanlar, kendine ait bir uzmanlık alanı olanlar Udemy'a kayıt olarak online eğitim verebiliyor ve dilerlerse bu eğitimleri ücretli yaparak para kazanabiliyorlar. Bu durumu gören internet kullanıcıları, sahip oldukları bilgi birikimlerine veya yetkin oldukları konulara dayanarak online eğitim videoları hazırlıyor ve Udemy'a yükleyerek Udemy'dan para kazanmak için ilk adımlarını atmış oluyorlar.

7. Google Adsense Reklamlarıyla Para Kazanmak!

Google Adsense, Google'ın kendi reklam platformudur ve youtube videolarınıza, web sitelerinize, internet sitelerinize reklamlar sunar. Size ait internet sitesine giren, videolarınızı izleyen kullanıcılar bu reklamlara tıklar ve sizler de bu tıklamalar üzerinden para kazanırsınız. Google Adsense para kazanma mantığı en kısa şekliyle ifade etmek gerekirse, böyle çalışmaktadır. Eğer kendinize ait bir kişisel blogunuz, internet siteniz, videolarınızı yüklediğiniz youtube kanalınız varsa sizler de Google Adsense'a başvuru yaparak kendi alanınıza reklamlar ekletebilir, böylelikle güzel bir ek gelir elde edebilirsiniz.

8. Çeviri Yaparak Para Kazanmak!

İyi bildiğiniz bir yabancı dil mi var? Ya da, örneğin Almanca diline hakimsiniz ve Türkçe kelimeleri kolayca Almanca'ya uyarlayabiliyor musunuz? O halde, bugünden itibaren kolayca yapabileceğiniz bir iş size kapılarını açıyor! Çeviri yaparak para kazanmak, oldukça popüler bir yöntemdir ve yurt dışındaki gurbetçiler, yabancı dil bölümünde okuyan öğrenciler, yabancı dil bilgisi iyi olan kimseler tarafından internette bolca yapılan bir ek gelir oluşturma yöntemidir. Bu yöntemle para kazanma aşamaları şu şekildedir;

Öncelikle forumlara, iş ilanlarına, günlük işlere ve aklınıza gelebilecek tüm diğer yerlere bir göz atmalı, makale/içerik çevirisi gibi başlıkları yakalamalısınız. Bu başlıkları açanların genelde istedikleri şey, uygun bir fiyatla örneğin Türkçe makaleyi Almanca diline çevirmektir. Bu tür işleri bularak, günde 10 - 1000 lira arası ciddi meblağlar kazanabilirsiniz.

9. Makale Yazarak Para Kazanmak!

Makale yazmak, geçmişten geleceğe sürekli kendini geliştirerek devam eden bir alandır. Bu alanın internet çağında en büyük faydası; SEO uyumlu olması koşuluyla işletme sahiplerine, internet sitelerine, tanıtımı yapılacak ürünlere doğrudan açıklama sunması ve Google'da anahtar kelimeler sayesinde ilgili siteyi/ürünü/şirketi öne çıkarmasıdır. 

Eğer Türkçe imla kurallarına ve yazılı anlatım yeteneğine hakimseniz; forumlarda, iş ilanlarında makale yazımı yapabilecek insanlar arayan internet kullanıcıları bulunmakta ve yazacağınız makaleler için kelime başına sizlere para ödemektedir. SosyoFun'dan bir örnek verecek olursak, https://www.sosyofun.com/tiktok-bot-atma bağlantısındaki yazımız için makale satın alımı yapılmış ve bu makale için 25,00 TL ödeme yapılmıştır. Sizler de, bu tarz makaleleri sitelere, bloglara, şirketlere ve makale alımı yapmak isteyen yerlere satabilir, internette para kazanma ve internette ek gelir oluşturma için güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

www.sosyofun.com