İnstagram'da Mavi Tik Nasıl Alınır? Hızlıca Mavi Tik Alma - SosyoFun Blog

MAVİ TİK İNSTAGRAM NASIL ALINIR?

İnstagram, günümüzde şöyle bir göz atıldığı zaman diital dünyanın liderlerinden biri haline gelmeyi başarmış görünüyor çünkü en büyük işletmelerin, mahalle arasındaki dükkanların, dünyanın her tarafından markaların artık ardı arkası kesilmeden İnstagram'da etkileşim elde edebilme ve reklamlarla sayfalarını geliştirirken müşterilerinin, takipçilerinin sitelerine ya da ürünlerine geri dönüş oranını artırma peşinde olduğunu görmek zor değil.
Hal böyle olunca, İnstagram'da hem bireysel hem kurumsal hesap sahipleri için oyuna katılmak ve kullanıcıları kendilerine çekmek oldukça zorlaşıyor. Lakin şöyle bir avantaj var; mavi tik! Peki nedir bu mavi tik? Mavi tik nasıl alınıyor? Mavi tik ne işe yarıyor?
 Profil sahipleri hesaplarının mavi tik alabilmesi ve böylelikle profilin imajının had safhaya ulaştırılabilmesi adına çaba sarf ediyor, internette sık sık mavi tik instagram nasıl alınır, mavi tik nasıl alınır gibi araştırmalar yapıyorlar. Mavi tik alabilmenin belirli şartları var. 
Şimdi, instagram hesaplarımız için mavi tik almanın şartlarından ve ne işe yaradığından, mavi tik faydalarından söz edelim.

İnstagram Mavi Tik Nedir?

İnstagram hesaplarında, bazen denk geldiğimiz ufak mavi bir çerçeve içindeki tik işaretinin ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Bu minik onay işareti, hesabın instagram tarafından doğrulanmış bir hesap olduğunu açıklar ve profilde, yorumlarda görünür.
Bu doğrulama işareti olan mavi tik; markaların, ünlülerin ve tanınmış kişilerin taklit edilmesinin de önüne geçmektedir. Mavi tik almanın en büyük avantajı ise, mavi tik almamış rakiplerin yanında onaylanmış bir hesapla daha kaliteli gözükmek ve takipçilerin, instagram kullanıcılarının daha çok dikkatini çekiyor olmaktır. 

İnstagram Mavi Tik Almanın Avantajları!

İnstagram hesabınız için mavi tik almanın avantajlarını merak etmekte iseniz, işletme ya da markanızın internette taklit edilme riski bulunuyorsa, sanatçı veya içerik üretici iseniz sizlere bu doğrulamanın en güzel 5 avantajından söz edelim.
Mavi tik, markanızın veya hesabınızın kalitesini sergilemenin en kolay yoludur.
Takipçilerinizle hesabınız arasındaki güveni en üst seviyeye çeker ve güven verir.
Hesabınızın takipçi sayısını ve erişim oranlarını önemli ölçüde artırmaya yardımcı olur.
İnstagram'daki "hikaye yukarı kaydırma" gibi özelliklere erken erişim sağlar.
Dışarıdan profilinizi gören kullanıcıların takip etme oranı daha yüksektir.
Görüldüğü üzere, ufak bir doğrulama işareti olan mavi tik instagram işareti marka bilinirliğinizi artırmak ve instagram hesabınızı zirveye yükseltmek için harcadığınız çabalarla elde ettiğiniz sonuçlar arasında gerçekten büyük bir fark yaratabilir.

İnstagram Mavi Tik Başvurusu İçin Gerekli Koşullar

Hesap Gerçek Kişi Veya Kuruma Ait Olmalı!
Başvurunuzun değerlendirilebilmesi için öncelikle hesabın gerçek bir kişi ya da kurumu temsil etmesi gerekir. Örneğin bir fan hesabı açabilirsiniz fakat bu hesap için mavi tik onayı almanız neredeyse imkansızdır.
Hesap Özel ve Benzersiz Olmalı!
Mavi tik başvurusunda bulunulan instagram hesabı, özel olmalıdır ve başka bir hesap ile benzer içeriklere sahip olmamalıdır. Bunun anlamı ise, örneğin bir markanın sadece bir adet mavi tik onayı almış hesbı olabileceğidir.
Hesap "Herkese Açık" Olmalı, Bilgiler Tam Olmalı!
Hesabınız eğer gizli konumdaysa, mavi tik onayı almanızın imkanı yoktur. Bunun yanı sıra profil resmi, biyografi, iletişim bilgileri gibi bilgiler tam olmalı, hesabınızda özgün gönderiler paylaşılmış olmalıdır. Bize soracak olursanız, pek tanınmış bir kişi değilseniz birkaç gönderi ile mavi tik alma ihtimaliniz yok diyebiliriz.
Hesap ve İçerikler Dikkat Çekici Olmalı!
Mavi tik instagram onayı alabilmek için, hesabınızın gerçekten dikkat çekici olması gerekir. İnsanların hakkında arama yaptığı, bir yerlerde adının geçtiği, kendine ait bir kitlesi olan ve hala büyümeye devam eden bir hesap size avantaj sağlar. Ancak instagram, bu hesapları yaparken eğer reklam verdiyseniz bu tür reklamları dikkate almaz.
Mavi Tik İnstagram Alma Şansını Arttır!
Hesabınzın tüm koşulları sağladığı bazı durumlarda bile mavi tik alamayabilirsiniz. Mavi tik alabilmek için bazı düzenlemeler, geliştirmeler yapmayı deneyebilirsiniz. İşte, SosyoFun'dan işinize yarabilecek ve mavi tik alma şansınızı artırabilecek öneriler!
Hesabı Daha "Sık Söz Edilen" Bir Hesap Yapın
İnstagram'ın; mavi tik verirken hesabı değerlendirme kriterlerinden en önemlisi de hesabın haber değeri olan bir hesap olmasıdır. İnternet siteleri olan, internette hesabın adı aratılınca sadece İnstagram'dan değil farklı birçok alandan içeriklerine ulaşılabilen bir hesap olursanız ve bunların yanında haber, sayfa ve internet akışlarında ne kadar sık geçerse mavi tik alma şansınız o kadar yüksektir.
Sadece İnstagram'a Odaklanmayın!
Eğer mavi tik almak istiyorsanız, sadece instagram hesabınızı değil dijital kimliğinizi de güçlendirmelisiniz. Örneğin bir web siteniz olmalı, facebook ve tiktok gibi platformlarda da hesabınız olmalı ve bu hesapları geliştirmelisiniz. İnternette arandığında sadece instagram hesabınız bulunuyorsa, mavi tik alma şansınız çok düşük olacaktır. Linkedİn gibi önemli profesyonel platformlarda isminizin görünür olması ve bağlantı sayınızı artırmanız sizin için çok faydalı olacaktır. 

Hesap Bilgilerinizi Tamamlayın
Örneğin profil resminizi Google'da bulduysanız, biyografinizde düzgün bir metin yoksa instagram mavi tik almaktan umudunuzu kesebilirsiniz. Zira instagram'ın, mavi tik verirken en çok dikkat ettiği şeylerden biri de hesabınızın bilgilerinin tam olmasıdır. Biyografinizi özgün bir şekilde tamamlayın, profil resminizi özgün bir şekilde tasarlayıp yükleyin(Logo yaptırabilirsiniz).
Sosyal Medyaya Öncelik Verin
Eğer sadece instagram hesabınız varsa ve diğer sosyal medya platformlarında aktif değilseniz, öncelikle mutlaka Facebook, Linkedİn, Tiktok, Pinterest, Blogger(hesabınızla alakalı yazılar girip geri dönüş alabilmek için, blogger faydalı olabilir.) veya bunların dışında aklımıza gelemeyecek fakat etkisi çok büyük olan birçok sosyal medya platformunda aktif olmalısınız. 

Tabii bu, sosyal medya platformlarında bir hesap açıp bırakmak anlamına gelmiyor. Yeni takipçiler, beğeniler elde etmeli ve sık sık içerik paylaşmalısınız. Yeni açtığınız sosyal medya platformlarına sadece 0,0001 TL'den başlayan fiyatlarla takipçi, beğeni, abone, erişim, etkileşim satın almak SosyoFun sayesinde çok kolay.